Επιχείρηση

H επιχείρηση “Αγροκτήματα Γιακουμάκη” λειτουργεί από το 1995 στο χωριό Σελλί του νομού Ρεθύμνης, στην Κρήτη. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και πρωτογενή μεταποίηση χαρουπιού.
Διαθέτει 2 αγροκτήματα με 3.000 χαρουπόδεντρα (250 στρεμμάτων συνολικά) κρητικής ποικιλίας που βρίσκονται σε περιοχή φυσικού κάλλους σε υψόμετρο 500 – 700 μ. του βουνού Βρύσινας.

Οι χαρουπιές καλλιεργούνται με μεθόδους βιολογικής γεωργίας από πιστοποιημένους βιολογικούς καλλιεργητές. Η καλλιέργεια των χαρουπόδεντρων στηρίζεται στην αξιοποίηση της γνώσης των αγροτών της περιοχής και της τεχνογνωσίας έμπειρων γεωπόνων.

«Τα πρώτα δέντρα εμβολιάστηκαν και παρήγαγαν παραγωγικά και ανθοφόρα άνθη. Μετατρέψαμε τα ανθοφόρα σε παραγωγικά δέντρα (1:10) με επικονίαση που έγινε από μέλισσες. Δημιουργήσαμε δηλαδή από την αρχή φυτώριο με τη βοήθεια της ίδιας της φύσης».

Το κύριο προϊόν παραγωγής της επιχείρησης είναι το χαρουπόμελο που προέρχεται αποκλειστικά από τα αγροκτήματα Γιακουμάκη. Η επεξεργασία του γίνεται με επιστημονικές μεθόδους σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ώστε να διατηρήσει αναλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά του χαρουπιού.
Το χαρουπόμελο είναι υψηλής διατροφικής αξίας με χαμηλά λιπαρά και δεν περιέχει καφεΐνη. Αποτελεί πλούσια πηγή υδατανθράκων, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και φωσφόρου και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ
ΧΑΡΟΥΠΟΔΕΝΤΡΑ
ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΥΨΟΜΕΤΡΟ

H επιχείρηση “Αγροκτήματα Γιακουμάκη” λειτουργεί από το 1995 στο χωριό Σελλί του νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και πρωτογενή μεταποίηση χαρουπιού.

Οι χαρουπιές καλλιεργούνται με μεθόδους βιολογικής γεωργίας από πιστοποιημένους βιολογικούς καλλιεργητές.

Η καλλιέργεια των χαρουπόδεντρων στηρίζεται στην αξιοποίηση της γνώσης των αγροτών της περιοχής και της τεχνογνωσίας έμπειρων γεωπόνων.

Τα πρώτα δέντρα εμβολιάστηκαν και παρήγαγαν παραγωγικά και ανθοφόρα άνθη. Μετατρέψαμε τα ανθοφόρα σε παραγωγικά δέντρα (1:10) με επικονίαση που έγινε από μέλισσες. Δημιουργήσαμε δηλαδή από την αρχή φυτώριο με τη βοήθεια της ίδιας της φύσης.

2
3000
250
700 μ.

Μπορείτε να παραγγείλετε Online από την σελίδα μας χαρουπόμελο με αντικαταβολή, PayPal και κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Το χαρουπόμελο «Αγροκτήματα Γιακουμάκη» διατίθεται σε γυάλινο βάζο των 200 γραμμαρίων για να παραμένει φρέσκο μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Τηλέφωνο: (+30) 698 289 9619